28 maj, 2024

Valodds

Oberoende nyheter och odds på politik

Oddsen: Ökat spel på Ulf Kristersson

2 min read

Allt fler opinionsmätningar visar att Sverigedemokraterna väntas bli näst största parti. Men trots att Moderaterna tappar mark, ökar samtidigt Ulf Kristerssons chanser till att bli statsminister – i alla fall om man ska tro oddsen från Betsson.

Moderaternas gap till Sverigedemokraterna fortsätter att öka och hela oppositionsalternativet kan komma skrivas om. Samtidigt tar Betsson nu in allt fler spel på att Ulf Kristersson blir Sveriges nästa statminister.

– Oddsgapet till Magdalena Andersson sjunker. Hon är fortsatt favorit till 1.65 gånger insatsen jämfört med Kristersson (2.25), men senaste veckan har vi tagit emot fler spel på Ulf Kristersson och oddsen sjunkit därefter. Att SD väntas bli det största oppositionspartiet verkar inte påverka, i alla fall inte negativt för Ulf Kristersson, säger Robin Olenius PR-chef på Betsson, i ett pressmeddelande.

Jämnt val att vänta enligt oddsen

I och med det parlamentariska läget finns det inte överraskande odds på 16 möjliga regeringsalternativ. Just nu står en regering bestående av M + L + KD i lägst odds följt av en regering bestående av endast Socialdemokraterna.

– Man kan tycka att det är lite motsägelsefullt att Magdalena Andersson är favorit att bli statsminister, trots att alternativet M + L + KD har lägst odds att bilda regering. Det handlar om att Socialdemokraterna har fler olika troliga regeringsalternativ än Ulf Kristersson enligt oddsen och därmed sprids sannolikheten ut på fler konstellationer, fortsätter Robin Olenius.

Läs mer här om oddsen inför riksdagsvalet 2022.

© Valodds.se | Newsphere by AF themes.