28 maj, 2024

Valodds

Oberoende nyheter och odds på politik

Odds på val och politik [Guider och fakta]

Valodds

I stort sett alla stora spelbolag har odds på val och politik i sitt spelutbud. Här kan du läsa mer om hur det går till samt klicka dig vidare till odds på enskilda val och händelser.

Guider och odds på val

Här hittar du våra oddsguider:

Andra odds:

Genomförda val

No coupons found.

Vad skiljer odds från opinionsmätningar?

Unibet är ett av de företag som erbjuder odds på olika val. De beskriver oddsmarknaden och opinionsmätningar på det här viset:

  • Oddsen tar hänsyn till fler faktorer än opinionsmätningar. Trender, aktuella händelser och historiska data påverkar oddssättningen.
  • Oddsen är beroende av spelarna. Hur insatserna fördelas har betydelse för hur oddsen blir.
  • De slutliga oddsen sätts av en analysexpert med stor erfarenhet på området.

Exempel: Presidentvalet i USA

Presidentvalet i USA är, förutom att vara ett gigantiskt val, också ett stort ”jippo” som det går att spela på.

Unibet har erbjudit spel på presidentvalet sedan 2004. Oddsen prickade då in en seger för George W. Bush. Spelmarknaden var även väldigt träffsäkra inför valen 2008 och 2012 med Obama som storfavorit.

På valdagen 2008 hade John McCain knappat in på Barack Obama i opinionsmätningarna. Men enligt oddsen hade Obama redan vunnit, vilket också skedde.

Inför valet 2016 pekade oddsen på att det skulle bli en nagelbitare mellan Hillary Clinton och Donald Trump. Clinton var länge spelarnas knappa favorit, men under valnatten svensk tid svängde oddsen över i Donald Trumps favör.

Oddsmarknaden har med andra ord visat sig vara relativt träffsäker när det kommer till att förutse vilken chans olika alternativ har i politiska val. Sedan ska man alltid ha med sig att även låga odds kan missa.

Vill du veta mer om politik? Ta en titt i vår ordlista eller gå till ”startsidan” för guider och information.

© Valodds.se | Newsphere by AF themes.