24 juni, 2024

Valodds

Oberoende nyheter och odds på politik

Info, genvägar och guider – politik på svenska

Valodds

Här hittar du det mesta som har med valodds och politik på svenska att göra; allt från genomgångar och guider till artiklar om demokrati och spel på olika val.

Klicka dig vidare för att läsa mer om det du finner intressant.

Odds

Finns det något spelvärde i oddsen på riksdagsvalet 2022? Vilket parti vinner valet om man ska tro spelmarknaden och dess oddssättare? Det och en hel del annat hittar du på sidan Odds.

Ordlista

Vad betyder ”riksdagsutskott” och vad gör egentligen en ”civilminister”? Det och mycket annat, som till exempel partiledardebatt, hittar du förklarat i vår ordlista med olika uttryck och begrepp inom politiken.

Partier

Det finns en hel del olika politiska partier både i Sverige och utomlands. Ta en titt på sidan som heter just Politiska partier om du vill läsa mer om vad det går att välja på för alternativ i olika länder.

I artikeln om partifärger hittar du grundkunskaper i hur partier delas in med färger utefter deras ideologi. Där finns även färgkoder för de större svenska partierna.

Poddar

Tycker du om att lyssna på podcast? Då kommer du gilla den här listan över svenska politikpoddar.

I poddlistan hittar du allt från de största nyhetstidningarnas program till intressanta intervjupoddar. Sidan uppdateras då och då, så har du inte kikat in på länge kan det vara en god idé att ta en titt.

Valresultat

Vill du veta vem eller vilka som vann olika val? Då är det under Valresultat du ska läsa vidare. Där hittar du bland annat en tabell med resultat som visar vilka som vann riksdagsvalet 2018.

Kommande val i Sverige

Undrar du när nästa val är i Sverige? Kanske hittar du det här i kalendern över officiella val 2021-2029 (uppdaterat under första kvartalet 2021).

ÅrValtyp
2021Sametinget
2022Riksdagen, region- och kommunfullmäktige
2024Europaparlamentet
2025Sametinget
2026Riksdagen, region- och kommunfullmäktige
2029Europaparlamentet
2029Sametinget

Läs mer: Kommande val (Valmyndigheten)

© Valodds.se | Newsphere by AF themes.